Partnereink

Rail Cargo Hungaria Zrt.

Magyarország elsőszámú vasútlogisztikai vállalataként minőségi, megbízható és környezettudatos szolgáltatásokat, komplex és innovatív megoldásokat kínálunk. 1900 kollégánk szakértelme és 18 országban jelen lévő nemzetközi vállalatcsoportunk tagjainak együttműködése biztosítja sikereinket.

Érdekel a vasút világa? Ha aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezel, vagy a közelmúltban végeztél, vállalatunk rád vár, hogy gyakorlatorientált formában folytathasd tanulmányaidat. A magas színvonalú elméleti oktatás mellett tapasztalt kollégáinktól megismerheted üzleti folyamatainkat. Változatos tantervvel, vonzó juttatásokkal várunk csapatunkba minden rátermett jelentkezőt!

További információk

Knorr-Bremse R&D Center

A Knorr-Bremse R&D Centerben dolgozó mérnökök komplex munkafolyamatokban kísérik végig egy-egy fékrendszer fejlesztési, tesztelési útját, a sűrítettlevegő-előállítás és -előkészítés szerelvényeitől a fékvezérlésen át az új fejlesztésű elektronikus rendszerekig – magas minőségbiztosítási feltételeknek megfelelve. Az előfejlesztés pedig olyan innovációkon dolgozik, hogy egy kamion minél magasabb szintű autonómiára legyen képes, és autópályás környezetben is tudjon önvezető üzemmódban közlekedni.

Ha Te is szeretnéd velünk alkotni a jövő kamionjait, csatlakozz hozzánk!

Gyakornoki lehetőség, duális képzés, karrier

MÁV-HÉV

Valódi vasúti élmények, izgalmak és fejlődési lehetőség Európa egyik legpontosabb vasútvállalatánál Annak, akit érdekel, aki szereti, aki hisz benne, hogy jobbá tudja tenni:

  • Ne csak videózza, fotózza!
  • Ne csak szidja, beszéljen róla!
  • Ne csak utazzon vele!

Hanem jöjjön, fedezze fel, tanulja meg és csinálja:

Igazi tapasztalat és igazi kihívás – Nálunk szabad a pálya – tegyük együtt jobbá a vasutat már ma!

A BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki karán, együttműködésben a MÁV-HÉV Zrt-vel.

A sikeres vizsgázók a későbbiekben akár HÉV-járművezetőként vagy HÉV forgalmi szolgálattevőként dolgozhatnak az egyetemi tanulmányok mellett és alatt Európa egyik legpontosabb vasútvállalatánál!

ZalaZONE

A Zalaegerszeg északi határában 260 hektáros területen elterülő ZalaZONE Járműipari Tesztpálya régiós, sőt európai jelentőségű beruházás, hiszen ilyen komplexitású, független próbapálya jelenleg az egész kontinensen egyedülállónak számít.

A tesztpálya nemcsak a hagyományos járműdinamikai tesztek elvégzésére nyújt lehetőséget, hanem az autonóm (önvezető) járművek, a vezetéstámogató asszisztens rendszerek, továbbá az elektromos járművek tesztelését is lehetővé teszi különböző földrajzi és autós – autóút, autópálya, hétköznapi országút – környezetet szimuláló térben. További lehetőségeket magában foglaló rész a Smart City Zone, ahol városi forgalmi környezetben nyílik alkalom az autók és velük párhuzamosan a wifi alapú infokommunikációs technológiák tesztelésére. A fejlesztés további eleme, hogy a zárt szimulációs környezeten túl, Ausztriával és Szlovéniával megállapodva a közeljövőben a határon átnyúló tesztutakon való tesztelés is lehetővé válik.

A tesztpálya nemcsak a gyártókat és beszállítóikat szolgálja ki, hanem inkubátorként is működik a kkv-k és az induló vállalkozások számára, valamint egyetemi kutatási és fejlesztési központként szolgál a magyar, regionális, európai és globális egyetemi partnerek számára, ahol az együttműködés stratégiai szempontból kulcsfontosságú.

Jaguar Land Rover

A brit-nemzetközi prémium járműipari vállalat, a Jaguar Land Rover (JLR) 2019 májusában nyitotta meg magyarországi mérnöki központját. A központ munkahely kutatás-fejlesztési, mérnöki és gyártási területeken egészíti ki az Egyesült Királyságban található vállalatközpontot.

Műegyetemi Sportrepülő Egyesület

A Műegyetemi Sportrepülő Egyesület, a Hármashatárhegyi Sportrepülőtér üzemeltetője idén 100 éve, 1921. november 10-én alakult a műegyetemi műhelyben, tagjai között olyan kiválóságokkal, mint Rotter Lajos, Rubik Ernő, Bánhidi Antal. A klub kezdetben motoros és vitorlázórepülő szakosztállyal rendelkezett, később sárkányrepülő, hőlégballon és ultrakönnyű szakosztály alakul. Az egyesület számos, kiváló (gyémánt-, arany- és ezüstkoszorús) vitorlázópilótát nevelt ki, akik közül többen versenyszerűen űzik a repülést, megannyi nemzeti bajnokság ifjúsági és felnőtt résztvevői indultak MSE színekben, és szereztek dicsőséget a klubnak. A polgári repülés fellendülésével egyidejűleg sok MSE gyökerű pilótánk választotta hivatásául a repülést, akik máig a légiközlekedés fontos résztvevői, illetve a magyar légierő pilótái lettek.

Látogassa meg weblapunkat!

MÁV-START Zrt.

A MÁV-START alapvető célkitűzése, hogy személyszállítási szolgáltatóként magas szakmai tudással és mindenekelőtt minőségi színvonalat nyújtva, utasbarát szemlélettel szolgálja ki az utasokat, hogy pozitív utazási élménnyel gazdagodva érjenek el úticéljaikhoz. Hatékony munkavégzés, racionális szervezeti háttér és 21. századi fejlesztések jellemzik a cég működését. A vasúttársaság a járműállomány folyamatos korszerűsítésével, a fedélzeti szolgáltatások minőségi fejlesztésével, javuló utastájékoztatással és komfortosabb utazási feltételekkel, korszerű, környezetkímélő eszközök és lehetőségek bevezetésével, a nemzetközi szolgáltatások fejlesztésével igyekszik a megújuló, folyamatosan fejlődő vasút szinonimája lenni. A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. közel 12 ezer munkavállalója azért dolgozik, hogy tovább fejlődjön a hazai és az európai vasúti személyszállítás minősége, ezáltal elismertsége és megbecsülése.